StrynøWij namen de boot in Rudkøbing om dit rustige eiland in de archipel van Funen te bezoeken. De overtocht duurt een half uur op een rare veerboot. Je moest achteruit op de veerboot rijden en er vooruit terug afrijden.
Het eiland is ongeveer 10 km2 groot en telt rond de 200 inwoners. Buiten de mooie natuur is hier eigenlijk niet veel te zien. Er is één kerk, één winkeltje en één cafeetje.

Wij wandelden er en ’s middags aten wij onze picknick op het strand. Hoewel het een klein eiland is zijn toeristen hier zeer welkom. Het hoogste punt is maar 9 m boven zeeniveau.
Nu bestaat het eiland vooral uit weilanden en landbouwgronden, maar eeuwen geleden was het eiland volledig begroeid met bomen. Zoals veel kleine eilanden in die tijd, werd het door de Koninklijke familie gebruikt voor de jacht.
Strynø is één van de weinige plaatsen in Denemarken waar men nog een oude traditie in ere houdt: op het einde van de maand mei wordt een meiboom (symbool van vruchtbaarheid) gezet in het oude centrum. Normaal moet hier een boom voor gebruikt worden, maar omdat er bijna geen bomen meer staan op het eiland gebruikt men nu een paal. Deze wordt versierd met bloemen en de Deense vlag.

Strynø

Strynø

Strynø

Strynø

Strynø