DeauvilleDeze badplaats van de filmsterren was vroeger een dorpje op een heuvel, tot een zakenman en aristocraat op het idee kwam hier een koninkrijk der elegantie te bouwen niet ver van Parijs. Tussen 1860 en 1864 verrees het huidige Deauville. De meeste villa's dateren uit het einde van de 19e en begin 20e eeuw. Sinds 2005 zijn deze villa's beschermd als architecturaal erfgoed. Wandelen tussen deze villa's, zoals op de Boulevard Cornuche, is de moeite waard.

Trouville-sur-MerTrouville-sur-Mer heeft een pittoreske vissershaven. De plaats stond eerst bekend als vissersplaats pas later als badplaats. Trouville heeft een rijke architectuur en geschiedenis. Een toeristisch treintje vertrekt aan de ingang van het strand, aan het Jeu de boulesplein  voor een tocht van 35 min. De geschiedenis van het strandleven wordt uitgelegd en ook de wijk van de schrijvers zoals Gustave Flaubert wordt aangedaan. 

 

CabourgDeze bloemrijke stad heeft in 1989 4 sterren gekregen voor haar bloemrijke omgeving. Er is een zandstrand met alle voorzieningen. In deze stad met villa’s uit de Belle Epoque kun je een wandeling van 3 km maken, genaamd “Marcel Proust”. Het Grand Hotel was een inspiratiebron voor Marcel Proust in zijn roman “A la recherche du temps perdu” geschreven onder de naam Balbec. In het Casino traden in de jaren 50 o.a. Dalida, Edith Piaf en Yves Montand op. In het bureau voor toerisme vind je info over La Route du Cidre en Les Circuits du Calvados.