aultStadje gebouwd op de krijtrotsen en met zicht op het kanaal. Ault heeft een grindstrand en bij laag water een strook zandstrand.
In het centrum kun je parkeren op de parking achter de kerk. L’église St-Pierre is een gotische kerk uit de 14e en 15e eeuw . Vlak naast de kerk staat een gedenkteken, van een bekende Franse beeldhouwer, met een staande soldaat ter herinnering aan de doden die gevallen zijn in de eerste wereldoorlog. Het bureau van toerisme vind je vlak achter de kerk.

Hier kun je gratis een wandelkaart krijgen met 17 wandelingen (Randonnées) in de omgeving. In Ault zijn er twee : Circuit de Lamotte van 12 km en Les Huttes van 13 km. Circuit de Lamotte vertrekt op de parking achter de kerk en loopt boven de falaises naar twee uitzichtpunten, op sommige plaatsen kun je de kliffen goed zien, verlaat dan de kust om landinwaarts te lopen en keert dan langs kleine wegen terug naar het vertrekpunt. De ganse wandeling heeft een gele markering. Wandeling Les Huttes vertrekt aan de parking in Onival, ten noorden van Ault en loopt rond de marais om langs de kust terug te keren. Deze wandeling heeft eveneens een gele markering. In het centrum van Ault kun je zowel op de promenade als langs het water wandelen. Ook de kleine straatjes lenen zich tot een wandeling, het is echter nergens vlak maar altijd bergop of bergaf. Winkels, bank, apotheek e.d. vind je in de Rue Grande tussen het strand en een eindje voorbij de kerk. Enkele km verder nog voorbij de Gendarmerie is er een supermarkt van Carrefour.
Le Bois-de-Cise is een mooi toeristisch dorpje dat tot de gemeente Ault behoort. Hier staan mooie villa's. Ook is er een kleine kapel (La Chapelle Sainte Edith du Bois-de-Cise). De kiffen bij Bois-de-Cise zijn een vindplaats voor fossielen. Vermits de kliffen hier 80 m hoog zijn kun je enkel in de onderste lagen zoeken, pas wel op voor vallende stenen. Het is niet overal toegelaten tot vlak onder de kliffen te gaan ! Bois-de-Cise kun je vanuit Ault gemakkelijk te voet bereiken door een deel van de wandeling Circuit de Lamotte te doen.

Ault

Ault

Ault

Ault

Ault

Ault

Ault

Zicht op Bois-de-Cise