GrebbestadGrebbestad Hamn is een gezellige haven met houten havenpromenade, met veel bars, restaurants en winkeltjes.
In een klein park aan de havenpromenade staat de houten skulptuur Malkolm. Deze werd in 1985 opgericht door kooplieden en bedrijven in Grebbestad.
Vanaf het midden van de 19e eeuw was het kuuroord één van de attracties die badgasten naar Grebbestad lokte met zijn handels-, zeevaart- en steenhouwersgemeenschap.De modder van het kuuroord zou goed zijn voor de gezondheid en de masseuses stonden bekend om hun stevige greep.

Grebbestad heeft zijn aantrekkingskracht op de toeristen behouden. De meeste restaurants, bars en boetieks vindt men op de Nedre Långgatan en de Grebbestadsbryggan.
Grebbestad is het schaaldiermekka van Zweden. Beroepsvissers leveren jaarlijks 80% van de Zweedse schaaldiervangst. De oesteracademie heeft zijn hoofdkwartier in Grebbestad.
Greby Gravfelt ligt ten noorden van Grebbestad. Het is het grootste grafveld van Bohuslän met meer dan 180 graven uit de ijzertijd. Hier werden dode Schotse krijgers begraven. In de 19e eeuw werden enkele graven door een archeoloog geopend. De doden werden eerst gecremeerd en daarna werden de botten in kruiken gelegd en begraven. Er werden geen wapens gevonden enkel persoonlijke bezittingen.

Grebbestad

Grebbestad

Grebbestad

Grebbestad

Grebbestad