Öströö Fårfarm in TvååkerDit is een grote schapenboerderij die dateert uit de 14e eeuw en gelegen is in een rustige, bosrijke omgeving. Hier wordt aan biologische schapenteelt gedaan: de lammeren worden hier gekweekt, geslacht en verkocht. In de mooi ingerichte boerderijwinkel kan je niet alleen vlees van schapen verkrijgen maar ook andere delicatessen zoals jam, sauzen en chutney. Naast deze winkel is er een café waar je niet alleen koffie kan drinken, maar ook eten bestellen.

Alles wordt hier ter plaatse bereid. Je bestelling wordt in een picknickmand gestoken. Er is een groot terras met zicht op een schapenweide, maar je kan je consumptie ook verbruiken in de brandewijnkelder uit 1700 of op een andere plaats op de boerderij. In het voorjaar en de zomer kan je mee op een lamsafari. In wagens getrokken door een tractor krijg je gedurende een uur uitleg over de schapenteelt en krijg je veel lammeren te zien.
Alle schapen worden hier ter plaatse geslacht in het eigen slachthuis. Boven de boerderijwinkel is er nog een winkel met voornamelijk handwerk en souvenirs die met schapen te maken hebben. Öströö Fårfarm is tevens zeer geschikt om met kinderen te bezoeken.

Öströö Fårfarm in Tvååker

Öströö Fårfarm in Tvååker

Öströö Fårfarm in Tvååker

Öströö Fårfarm in Tvååker

ostr frfarm Tvker06