LøgstørLøgstør ligt aan de Limfjord in Noord Jutland.
Het is de stad van de mossels. Hier worden mossels en oesters gekweekt.
Jaarlijkse evenementen zijn het mosseloogstfeest in april en het mosselfestival in juli.
In de 16e eeuw was Løgstør de stad van de haringen. Daarna ontwikkelde de stad zich tot vissersdorp en havenstad.

 

Het was een centraal verbindingspunt voor zowel veerboten als stoomschepen. Vandaag is het vooral een toeristische bestemming.
Een bijzondere bezienswaardigheid is het Frederik VII kanaal. Hiermee kreeg Løgstør toegang tot het Kattegat en de Deense binnenwateren. Het kanaal is 4,4 km lang, 28 meter breed en 3 meter diep en werd in 1856-1861 door 400 Duitsers met handkracht uitgegraven. Tussen de fjord en het Frederik VII kanaal staat het Limfjordsmuseet. Hier kun je de maritieme geschiedenis van Løgstør en de Limfjord beleven.
De Fischersgade langs het kanaal gaat over in de Kanalvejen en verder in de Havnevej. Het is mooi wandelen langs deze promenade. Ook op de dijk tussen de Limfjord en de promenade kun je wandelen en heb je mooie uitzichten. Langs de Havnevej is er een pleintje met het havneatelier. Hier vinden verschillende kunstenaars een onderkomen (schilderijen, keramiek, en glaskunst). In de buurt hiervan staat ook een oude houten dubbele vuurtoren. Met 2 vensters waarvan 1 met een groen licht en 1 met een rood licht. Iets verder rechts is er een doorsteek naar het centrum van de stad met de winkelstraten.
Wij hebben Løgstør tweemaal bezocht. De eerste maal aten wij in Kanalfogedens Køkken recht tegenover het Limfjordsmuseet. De tweede maal in Kulgaarden langs de promenade.

Løgstør Limfjordsmuseet

logstor003

logstor004

logstor005

logstor006

logstor007

logstor008

logstor009