amselWij parkeerden onze auto op de parking in Rathewalde. Wij volgden de rivier en kwamen eerst voorbij een Gaststätte, die over deze rivier gebouwd werd. Nadat we over een brug gingen, ging de weg even verder steil omhoog. Dit is een schilderachtig plaatsje met een oude molen, de Rathewalder Mühle, enkele mooie gebouwen gebouwd tegen de rotsen, een Biergarten en een drinkplaats. De biergarten was gesloten en de molen was men nog volop aan het restaureren. Eén huisje was te huur als vakantiewoning.

Voorbij dit idyllisch plaatsje liep de weg verder in het bos. Rechts kon je een afslag nemen naar de Bastei maar wij gingen rechtdoor.
De weg werd een pad met leuningen en vooral het laatste stuk naar de Amselfall is niet gemakkelijk. De afstand van de Rathewalder Mühle tot aan de Amselfall deden wij in ongeveer 20 minuten.

amselfall01

Je komt toe op het dak van de cafetaria en je moet nog een stenen trap naar beneden om aan de waterval te geraken. Toen wij aankwamen was de waterval volop aan het stromen. Eens beneden wilden we hiervan foto’s nemen maar de waterval stopte abrupt en was dan nog slechts een klein stroompje. Het raadsel was snel opgelost, men vangt het water boven de waterval op in een waterbad en tegen betaling aan de cafetaria zet men de sluis open, zodat het water massaal naar beneden komt. Hetzelfde systeem zoals aan de Lichtenhainer Wasserfall, maar hier moet men betalen. Hier aan de Amselfall is ook een informatiegebouw van de Sächsische Schweiz ingericht, met informatie over de fauna en flora.

Amselfall

Amselfall

De weg loopt dan verder door de Amselgrund. De natuur blijft even prachtig en je volgt de loop van de rivier. Na een tijdje kan je rechts een afslag nemen naar de Schwedenlöcher maar wij gingen rechtdoor richting Amselsee. Ook de Malerweg loopt langs hier.

amselfall02

amselfall03

De Amselsee is een kunstmatig aangelegd meer uit 1934 om de toeristen meer ontspanningsmogelijkheden te geven. Door de bouw van een stuwdam en de nodige graafwerken is er nu een meer van 550 m lengte. Tijdens de zomermaanden kan je hier een roeiboot of waterfiets huren. Even voorbij de Amselsee kan je afslaan naar de Felsenbühne Rathen. Blijf je de weg volgen dan kom je in het kuuroord Rathen. Aan de rand van het dorp is er een forelrokerij waar je ook kan proeven. De geur komt je al van ver tegemoet en de zaak heeft goed te doen. Hier namen we onze rustpauze vooraleer we dezelfde weg terug gingen.

amselfall04

amselfall05