Cap FréhelDit beschermd natuurgebied aan de Côte d’Emeraude is bekend om zijn steile rotswanden van roze zandsteen. Om hier te geraken moesten we op de weg naar de parking twee euro parkeergeld betalen. De parking is vlakbij de hoogste vuurtoren gelegen. Deze werd gebouwd in de vorige eeuw. Het vuurtorengebouw was gesloten zodat we niet naar boven konden maar dit vonden we niet erg, het panorama is zo al indrukwekkend genoeg. Vanaf hier kan je te voet verder naar het uiterste puntje van de landtong waar ook een vuurtoren staat. Deze werd gebouwd in de 17e eeuw door Vauban. Het is een natuurgebied dus moet je de wandelpaden volgen.

Het 400 ha grote natuurgebied, met één van de grootste heidevelden uit Europa, heeft tot 70 m hoge kliffen die zo steil als een muur zijn. Die heide heeft elk seizoen een andere kleur. Wij waren hier in september en de overheersende kleur was paars afgewisseld met gele brem.
De kliffen zijn de broedplaats van vele vogels. Vlakbij zijn er nog enkele rotsformaties in zee die uitsluitend door vogels bewoond worden. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht op Fort La Latte. Je kunt vanaf hier trouwens door de heide naar Fort La Latte wandelen.

Cap Fréhel

Cap Fréhel

Cap Fréhel

Capfrhel9

Capfrhel10

Cap Fréhel

Cap Fréhel