DinardHet was een regenachtige dag toen we deze stad bezochten en het eerste dat we bezochten was Les Halles. We parkeerden aan het office du tourisme dat vlak bij Plage de l’Ecluse ligt.
Les Halles zijn elke voormiddag open en enkele dagen per week staan er nog enkele honderden verkopers rond Les Halles op het plein. Vermits het zo’n slecht weer was stonden er buiten maar enkele verkoopstanden. Binnen verkochten de winkels vlees, vis, drank, kaas en veel streekproducten.
We reden dan naar de Pointe de la Malouine.

Dinard

Het wandelpad langs het strand was door het slechte weer niet geschikt voor een wandeling. We bewonderden de prachtige villa’s vanop de straat en moesten ons stevig aan elkaar vasthouden om niet weg te waaien. Een prachtige villa uit de Belle Epoque is: “Les Roches Brunes”.

Dinard

Deze villa werd eind 19e eeuw gebouwd voor een Parijse couturier. Zijn ligging en vooral het terras en de vele vensters, zorgen voor een mooi zicht op de baai van Saint-Malo. Omdat het op een rotspunt werd gebouwd waren dikke muren vereist, deze muren geven van ver de indruk remparts te zijn. Andere mooie villa’ zijn Villa Cézembre en Villa Greystones.

Dinard

Van de Pointe de la Malouine reden we richting Plage St Énogat. Aan het Parc de Port-Riou stopten we even en namen enkele foto’s van het panorama. Aan het strand van Saint Énogat staan eveneens mooie villa’s. We parkeerden tussen Villa Norroy en Villa Roz Avel, gebouwd op een rots.

Dinard

Aan de hoek van de straat vlakbij het strand staan Ker Alice en Villa le Pré des oiseaux. Deze laatste villa was een ontmoetingsplaats voor vele artiesten en intellectuelen zoals Debussy, Yamamoto en Paul Valéry.
Nu reden we terug naar Dinard om de Pointe du Moulinet te bezichtigen, eveneens een wijk met veel villa’s. We parkeerden in de Rue Coppinger vlak voor de poort van de Villa St Germain. Van de villa zelf krijg je langs de straatkant niets te zien. We wandelden op de Pointe du Moulinet in de regen tussen de prachtige villa’s maar echt genieten deden we niet.
Door de vele regen was dit niet echt een geslaagde dag. La pointe de la Vicomté en le quartier du Prieuré zullen voor een andere keer zijn.

Dinard

Dinard

 

Dinard

Dinard

Dinard

Dinard