WimereuxBadplaats aan de zee tussen Ambleteuse en Boulogne-sur-Mer. Een beetje geschiedenis : Napoleon maakte hier een haven om van hieruit naar Engeland over te steken. Toen was Wimereux nog een klein dorpje met slechts enkele families. Enkele jaren later, met de spoorlijn Parijs – Calais, breekt een periode van grote groei aan. Er worden grote villa's en hotels gebouwd. Rond 1914 telde Wimereux 50 hotels en pensions en meer dan 800 villa's.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden veel van die gebouwen verwoest. Toch zijn er nog veel gebouwen van het einde van de 19e en begin van de 20e eeuw bewaard gebleven.Wimereux is één van de grootste badplaatsen aan de Opaalkust. Je kunt er op de anderhalve kilometer lange dijk wandelen (bij goed weer kun je Groot-Brittannië zien) of  naar Ambleteuse wandelen. Op de dijk heb je zicht op de rotskust,de talrijke strandcabines en het water. In de zijstraten kun je de oude gebouwen bewonderen.

wimereux2

wimereux3

Interessant is een plantentuin van 2 hectaren, les jardins de la Baie Saint-Jean, op de vroegere terrreinen van de haven van Napoleon.
Wij hebben gegeten in restaurant Le Speranza in de Rue du Général Degaulle, een gezellig hotel-restaurant met lekkere visschotels.