Bovallstrand 6
Deze kleine en pittoreske plaats aan de mooie scherenkust van Bohuslän ligt iets ten noorden van Hunnebostrand. Rotstekeningen en grafvelden bewijzen dat hier al mensen leefden in het Stenen Tijdperk. De oudste tekst waarin Bovallstrand genoemd wordt dateert van 1585. De teksten laten zien dat het zouten en exporteren van haring hier plaats vond tijdens de grote haringperiode aan het einde van de 16e eeuw.

De oorsprong van de naam is onzeker, maar onderzoekers denken dat het komt van “bosättningen vid stranden” (nederzetting bij het strand).Tot halverwege de 20e eeuw leefden de mensen hier vooral van de visvangst en steenhouwerij maar toen de haring verdween werd Bovallstrand een populaire badplaats.

Bovallstrand 9

Bovallstrand 3

Bovallstrand 2

 De kust is hier zo mooi dat we tweemaal naar hier kwamen. Voor de kust liggen verschillende kleine eilandjes, met elkaar en met het vasteland verbonden door bruggen.
Bovallstrand 4

Bovallstrand 7

Op enkele plaatsen vind je houten duiktorens . Sommige stranden zijn zandstranden andere zijn rotsachtig. Op de rotsen is het aangenaam picknicken. Bij mooi weer kan je hier uren genieten van het uitzicht. Tijdens de wandeling in het plaatsje zagen we kleine steegjes en mooie huizen van meer dan 100 jaar oud. Nadien maakten we nog een prachtige wandeling langs de kustlijn, van Bovallstrand Hamn naar Bovallstrands Marina.

Bovallstrand 1

Bovallstrand 8

Bovallstrand 5