Flickorna LundgrenBekende kaffestuga op het schiereiland Kullen. Skäretvägen 19, Skäret (tussen Arild en Jonstorp aan de oostkust). 
Deze zeer bekende, schilderachtige, oude tearoom is mooi gelegen aan het water. Het is er duur, maar zo beroemd, historisch en mooi gelegen dat je er toch eens moet geweest zijn als je in de buurt bent. Sinds 1938 wordt hier koffie en gebak geserveerd in een klein huisje in Skäret.

Het verhaal van de zeven zusters die het koffiehuis begonnen, werd al snel bekend in het hele koninkrijk. In 1945, bij een zonsverduistering, verscheen kroonprins Gustav Adolf, die later koning Gustav VI Adolf werd. Het was niet alleen de koning die kwam, er waren duizenden gasten die hier kwamen tijdens het zomerseizoen van 1 mei tot de laatste zondag in augustus. Waarom kwamen er zoveel gasten? Flickorna Lundgren werd en staat nog steeds bekend om "datgene waarvoor je naar Skäret gaat”. Je geniet van het zelfgemaakte gebak, de fantastische tuinen en de rust die ontstaat wanneer je binnenkomt tussen de kastanjes aan de ingang. En dan mogen we het lekkere sap en de vers gezette koffie niet vergeten. Toen de tweede generatie het overnam, legden ze de lat net zo hoog als toen moeder en de tantes de meisjes bestuurden. Nu worden er ook maaltijden geserveerd met producten van de plaatselijke groentetelers en visverkopers. Bovendien loopt het seizoen nu van Pasen tot eind september en tijdens de advent wordt er ook kerstbuffet geserveerd in kerstsfeer.
Wij zijn hier speciaal langs gereden toen we op weg waren naar de Kullaberg. We hebben er koffie gedronken en een gebakje gegeten (vaniljhjärta, een bekend Zweeds gebakje) Het was het lievelingsgebak van koning Gustav, die dat daar destijds ook gegeten heeft. Wat goed genoeg was voor de koning, was zeker ook goed genoeg voor ons.

Flickorna Lundgren

Flickorna Lundgren