glaskogen 2

Glaskogen is een natuurreservaat in Värmland, tussen Årjäng en Arvika. Midden in het bos is er een klein dorpje Lenungshammar, waar slechts 30 mensen wonen. Het reservaat is 28.000 hectare groot. Er zijn waterlopen, grote en kleine meren en uitgestrekte bossen. Men kan er kanovaren, wandelen en kamperen. Er zijn wandelpaden voor lange en korte wandelingen. De wandelpaden zijn in totaal 300 km lang.  Ze zijn allemaal goed aangeduid met oranje verf en borden op de kruisingen.

Langs de wandelpaden zijn er ook schuilhutten, picknickplaatsen en overnachtingshutten.  De kans is groot dat je hier een eland ziet. Wij hebben er in ieder geval één gezien. Voor degenen die graag kanovaren zijn er kanoroutes door de verschillende meren.
In Lenungshammar is er een informatiecentrum met camping, minishop, cafetaria en fiets- en kanoverhuur. Wij parkeerden de auto aan de camping in Lenungshammar en deden van hieruit een korte wandeling. Bij Herrgårdsbacken in Lenungshammar vind je een natuur- en cultuurpad dat geschikt is voor wandelingen in gewone schoenen en ook met kinderwagens. Het parcours is 5 km lang en heeft verschillende informatieborden met beschrijvingen van geologische en historische bezienswaardigheden langs de weg.

glaskogen 1

glaskogen 3

glaskogen 4

glaskogen 5

glaskogen 6