Natuurpark EriksbergTen oosten van Karlshamn ligt op een schiereiland het natuurpark Eriksberg. Het is één van de grootste Noord-Europese wildparken met een oppervlakte van 9 km2. Het domein werd in 1938 gekocht door de bekende Zweedse natuurfilmer en schrijver Bengt Berg, om er een hertensoort te beschermen tegen uitsterven. Nu is het een safaripark waar je met de auto door rijdt en je de dieren in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Er zijn hier rendieren, damherten, Europese bizons, wilde zwijnen en moeflonschapen.

Je moet wel goed kijken en een garantie dat je ze allemaal te zien krijgt is er niet. Een verrekijker helpt hierbij. Je rijdt met de auto een parcours van ongeveer 10 km door een landschap van rotsen, oude eiken en dicht struikgewas, afgewisseld met grasvlaktes.
Je kunt op 3 plaatsen uitstappen bij de zogenaamde “utsikten”. Er is ook een grote vogelpopulatie op de verschillende meren en vennen. Een trekpleister is een meer met veel rode waterrozen. Op het domein staan er gebouwen uit de laatste 5 eeuwen. Eén van die gebouwen is de Gårdssjön waar nu een cafetaria is ondergebracht. De ganse tour is eenrichtingsverkeer en als je wil kun je dezelfde tour nog een tweede maal doen. De meeste kans om de wilde dieren te zien heb je in de late namiddag. Je mag binnen in het park tot 19 uur en je moet buiten zijn voor het donker wordt. Ingangsprijs in 2011 is 130 kronen per persoon.

Natuurpark Eriksberg

Natuurpark Eriksberg

Natuurpark Eriksberg

Natuurpark Eriksberg

Natuurpark Eriksberg

Natuurpark Eriksberg

Natuurpark Eriksberg

Natuurpark Eriksberg