FiskebäckskilOm dit dorp te bereiken neem je de gratis veerboot in Morlanda, bij Ellös. Je steekt de fjord over naar Malö, dan rij je via een brugje naar Flatön en tenslotte neem je nog eens een eveneens gratis veerboot naar Dragsmark.
Dit vissersdorpje op Skaftö is een mooi dorpje. Mooie huizen, kleine hellende straatjes met kasseien en aanlegplaatsen voor boten. De huizen zijn hier meestal wit of geel. De welvaart in Fiskebäckskil was vooral afhankelijk van de vangst van haring.

Goede jaren wisselden af met slechte jaren. De oude kapiteinshuizen zijn nu vooral vakantiewoningen. Het oudste gebouw is de fornstugan uit de 17e eeuw, en werd bewoond tot in het begin van de 20e eeuw.
Het is te vinden aan de Mossebacken. Eveneens interessant is de molen uit 1855 die bleef werken tot in 1905. De molen is van het Nederlandse type, de wieken zaten vast aan het bovendeel en werden naar de wind gedraaid. De molen staat op de Kvarnberget. Aan het Gullmarsstrand zie je aan de overzijde van de zee Lysekil  liggen. Hier is er een groot hotel-restaurant met een terras boven het water.

 Fiskebäckskil

Fiskebäckskil 

Fiskebäckskil

Fiskebäckskil

Fiskebäckskil

Fiskebäckskil