UddevallaUddevalla, de stad die al eeuwen bestaat, werd in 1806 op enkele huizen na totaal verwoest door een grote brand. In de stad, die jarenlang leefde van de haringvangst, zelf hebben we niet gewandeld. We gaven de voorkeur aan een boottocht om zo de stad en omgeving eens van een andere kant te zien. De schepen vertrekken aan het bureau voor toerisme aan de Södra Hamnen waar ook een grote parking is. Deze schepen die een respectabele leeftijd hebben, de oudste is meer dan 100 jaar oud, hebben elk een aparte route.

De Byfjorden vaart naar Lysekil, Käringön en Smögen. De Sunningen maakt een tour van ongeveer een uur in de Byfjorden tot aan de brug van de E6 en terug.
Het oudste schip, de Gustafsberg, wordt vooral voor bruiloften gebruikt, maar wordt ook ingezet voor rondvaarten in de Byfjorden. Wij maakten een rondvaart met de Sunningen. Wij vertrokken echter niet aan de Södra Hamnen maar scheepten in en uit in Gustavsberg omdat we eerst nog wilden wandelen. Je kunt afstappen op enkele stopplaatsen en later de rondvaart verderzetten. Vanop het water heb je een prachtig uitzicht op de Uddevallabrug van de E6. Je vaart langs enkele industrie zones, de oude scheepswerven waar veel schepen gebouwd werden en de jachthaven. De mooie villa’s uit de 19e eeuw van Gustavsberg, het oudste vakantieoord van Zweden, waar verschillende koningen hun vakantie doorbrachten, en het zicht op de houten promenade maken deze boottocht de moeite waard. In Gustavsberg kun je na een wandeling verpozen met een fika in konditori Snäckan.

Uddevalla Gustavsberg

Uddevalla Gustavsberg

Uddevalla

Uddevalla Gustavsberg

Uddevalla Gustavsberg

Uddevalla

Uddevalla

Uddevalla