TreseburgTreseburg ligt in het ruwe deel van het Bodetal. Hier stond vroeger een burcht maar daar blijft nagenoeg niets van over. De kerk was vroeger een school. De slaapzaal werd omgevormd tot kerk, de rest van het gebouw is nu een woonhuis. Het dal is hier smaller en de Bode wilder dan in Thale. De vallei tussen Treseburg en Thale is reeds sinds 1937 een beschermd natuurgebied. De naald- en loofbomen komen tot aan de oevers van de rivier. Aan beide zijden zijn de bergen soms 500 m hoog.

Aan de parking steek je het brugje over en komt aan een infobureautje.
Hier zijn verschillende wandelkaarten te verkrijgen, er zijn wandelingen voor ieders smaak: korte en lange, moeilijke of minder moeilijke, maar de natuur is hier overal wondermooi, zelfs op een mistige dag zoals toen wij er waren.
Wij deden wandeling R7, door het Kurpark tot aan het uitzichtpunt “Kleiner Weißer Hirsch”. Ook de wandeling naar de “Weißer Hirsh” waar je naast een prachtig uitzicht over het dal ook een stempel van de Harzer-Hexen-Stieg kan vinden deden we. De 10 km lange wandeling naar Thale passeert langs de Teufelsbrucke en wordt de Grand Canyon van de Harz genoemd. De Shurre is een klein pad dat in 18 bochten vanuit het Bodetal tot aan de Rosstrappe gaat. Er gaat ook een pad naar de Hexentanzplatz. In het dorp zijn veel restaurants en hotels. Bekend is de forel, die hier in de Bode gevist wordt.

Treseburg

Treseburg

Treseburg

Treseburg