HunnebostrandEen klein maar mooi plaatsje aan de westkust. Sinds eeuwen wordt hier op kreeft gevist. De vangmethoden, de nodige gereedschappen en de manier van koken wordt hier mondeling van generatie op generatie doorgegeven. Er zijn hier dan ook verschillende viswinkels, kreeftenkroegen en restaurants. Hunnebostrand is een leuke plaats met nauwe straatjes. Aan de haven dronken we koffie op een terras dat boven het water gebouwd was. Het bureau voor toerisme is eveneens aan de haven gelegen.

Vlakbij deze haven ligt het St Görans Ö, een rotseiland waar je een mooie en niet te moeilijke rondwandeling kan maken.
De paden zijn mooi aangegeven en nergens moet je veel trappen doen of op rotsen klauteren. Er zijn houten plankieren langs de rotsen, houten brugjes en grill plaatsen. Hier en daar zijn er cirkelvormige gaten in de rotsen te zien. Op dit eiland staan enkele vissershuisjes in Visholmen en er is een grote badplaats, Jönserö bad. Er staan glijbanen opgesteld in waarschijnlijk het helderste water van Bohuslän. Dit eiland is met een brug, de "brug van de gemeenschap" genoemd, met het vasteland verbonden.

Hunnebostrand

Hunnebostrand

Hunnebostrand

Hunnebostrand 13

Hunnebostrand 30

Op een schiereiland is een beeldenpark aangelegd in een voormalige steengroeve. Hier staan zowel prachtige beeldhouwwerken, stenen gebruiksvoorwerpen als ruwe en onafgewerkte stenen. Wij maakten hier een prachtige wandeling door dit park met aan de ene kant de zee en aan de andere kant de voormalige steengroeve met zijn afgekapte wanden.

Hunnebostrand

 

 

 

Hunnebostrand

Hunnebostrand

Hunnebostrand