TanumshedeHet museum is vlakbij de beroemde rotstekeningen gebouwd.
Er zijn hier vele rotstekeningen te zien in deze streek maar de meeste zijn te vinden in Tanum.
De rotstekeningen in Vitlycke zijn Unesco werelderfgoed en zijn de bekendste van alle rotstekeningen in Zweden. Alle jaren komen hier meer dan honderdduizend toeristen deze tekeningen bewonderen.

De oudste tekeningen stammen uit de bronstijd ongeveer 1800 jaar voor Christus, de laatsten werden vlak voor Christus gemaakt. Aan het museum is een grote parking. Via het zebrapad de weg oversteken en je bereikt zo de rotstekeningen.
De meeste tekeningen staan op een grote rots, het Vitlycke paneel, dat gemakkelijk bereikbaar en goed te bekijken is. Er staan bijna 500 afbeeldingen op. Het meest in het oog springend zijn de schepen. Deze schepen waren een statussymbool omdat die zorgden voor de invoer van bronzen gebruiksartikelen. De bekendste afbeelding is die van het bruidskoppel bovenaan. De grootste tekening is die van een man van meer dan 2m lang met een speer, waarschijnlijk een afbeelding van een god. Er zijn hier nog meer rotstekeningen te zien op kleinere rotsen, daarvoor moet je het wandelpad volgen.
Vlakbij het museum is er ook een boerderij uit de bronstijd. Hier krijg je een idee hoe de mensen 3000 jaar geleden leefden.

Tanumshede

Tanumshede

Tanumshede

Tanumshede

Tanumshede

Tanumshede

Tanumshede