Dalsland Moose RanchOp rijksweg 164, vlak voor je Ed binnenrijd,t ligt Dalsland Moose Ranch. Dit prachtige elandenpark van 10 ha telt momenteel 8 elanden. Het opent alle dagen om 11:00 u en een kwartiertje later kan je het voederen al bijwonen. Je wordt door de eigenaar uitgenodigd om zelf de elanden voedsel te geven. Hij is hiervoor ’s morgens in het bos takken gaan kappen. Tijdens het voederen geeft hij uitleg over het leven en gedrag van de eland, meestal in het Zweeds maar desnoods ook in het Engels.

Je kunt de normaal zeer schichtige dieren aanraken en strelen. Vermits je hier zeer dicht bij de elanden staat kan je mooie foto’s nemen.
De vacht van een eland is niet zoals bij een paard schoon en droog, maar eerder vuil en vettig zoals we zelf vaststelden. We moesten na het strelen van de elanden uitvoerig onze handen wassen.  In een afgesloten park liep een koe met haar twee kalfjes. Deze hebben een lichtbruine kleur in tegenstelling tot de volwassen elanden. Ze kwamen tot dicht tegen de afsluiting zodat we ook hier mooie foto’s konden nemen. 

Er is een grote winkel waar je zowat alles kan kopen met een afbeelding van een eland, petten, sweaters, truien, handdoeken, puzzels, koffietassen etc. Maar ook rendierhuiden en streekproducten kunnen hier verkregen worden. Naast de winkel is een grote blokhut met grillplaats, hier kan je de elandenworsten grillen, die je in de winkel kan kopen. Voor de ingang kan je oefenen in het lasso werpen of het ringen werpen. Dalsland Moose ranch is een uitstekend elanden park. Toch maakt het op ons meer indruk om een eland in het wild te zien, dan in een park.

 Dalsland Moose Ranch

 Dalsland Moose Ranch

 Dalsland Moose Ranch

Dalsland Moose Ranch

Dalsland Moose Ranch