Hembygdsparken BoarpIn een mooi park niet ver van Båstad, op het Bjärehalvön, liggen enkele mooie boerderijen, een oude dorpswinkel en een vroeger klaslokaal. Dit klein lokaal museum is altijd open, maar de gebouwen zijn enkel in het weekend open ter bezichtiging. Wij waren hier op een weekdag en zelfs het café dat in een oude boerderij is ondergebracht was niet open, maar de toiletten wel! Na de toegangspoort gingen we naar links langs de Mor Hectors Stuga naar de Skortensgarden, een mooie oude boerderij in een U-vorm uit 1800, langs een binnenhof gelegen.

De boerderij kreeg deze naam omdat het de eerste hoeve in het dorp was met een schoorsteen. Achter deze hoeve ligt een oude zagerij. We wandelden rond deze hoeve en kwamen dan aan de Hjärnarpsgarden, een oude pastorij, met een vrouwenbeeld voor de deur. Het café is in de Ågegården, een typische Skåne-boerderij uit 1844.
Hier tegenover staat de Palmagården, oorspronkelijk een blokhut uit 1700 en begin 20e eeuw hier terug opgebouwd. De grootmoeder van de beroemde operazangeres Birgit Nilsson is in dit huis geboren. In één van de huizen is er dan ook een tentoonstelling aan haar gewijd. Naast de ingang staat een klein rood houten huisje, een boerderij-smederij uit 1920.

 

Hembygdsparken Boarp

Hembygdsparken Boarp

Hembygdsparken Boarp

Hembygdsparken Boarp