Hovs hallarHovs hallar is een natuur reservaat aan de noordelijkste punt van het Bjäre halvön. 
Parkeren doe je op de parking aan het Hovs Hallar Hotel. Deze rotsachtige kustlijn is heel fotogeniek.
Machtige kliffen, steile hellingen en een woeste branding. Het uitzicht van op de parking is al indrukwekkend. Vanaf de parking loopt een mooi pad richting kust maar dit eindigt al snel op de rotsen.

Wandelen is hier niet gemakkelijk en goede wandelschoenen zijn aanbevolen. Van op de rotsen heb je een mooi uitzicht op het kleine strand en het blauwe zeewater.De kust heeft hier een wild uitzicht doordat de enorme rotsen steil op het strand uitkomen. Ze vormen kliffen met grotten. In de zee staan grote rotsen, ontstaan doordat de minder harde gesteenten rond deze rots door het water zijn weggespoeld.De rauwe schoonheid trekt ook vogels aan, zoals eenden en meeuwen. Soms komt zelfs een zee-adelaar hier broeden of jagen. Hier groeien sleedoorn- en rozenbottelstruiken, lavas en gentiaan, al naar gelang de grond. En mocht dat nog niet genoeg zijn, vanaf Hovs Hallar heb je een adembenemend zicht op de baai van Laholm en het idyllische eiland Hallands Väderö. Je kunt vanop een steen kijken hoe de golven tegen de rotsen slaan of een wandeling maken over de rotsen.

Het is niet verwonderlijk dat dit landschap verschillende regisseurs, onder wie ook Ingmar Bergmann, inspireerde. Enkele scenes uit de beroemde film “het zevende zegel” van Ingmar Bergman werden hier opgenomen. De Skåneleden, een uitgestippelde wandeling van zo’n 1000 km lang die doorheen gans Skåne loopt, passeert hier uiteraard ook.

Hovs hallar

Hovs hallar

Hovs hallar

Hovs hallar