BåstadBåstad is de grootste stad op het Bjärehalvön in het noordwesten van Skåne. Het is mooi gelegen in de baai van Laholm
In Båstad worden elk jaar in juli de open Zweedse tenniskampioenschappen gehouden.
Er is ook een gezellige jachthaven, met bars, restaurants, terrasjes en mooie uitzichten. 
Bezienswaardig zijn de Mariakyrka en het kallbadhus.  Winkels vind je in de Köpmansgatan.


De Mariakyrka stamt uit de 15e eeuw en is tamelijk groot voor een middeleeuwse kerk. Het is tevens het oudste gebouw van Båstad en het enige uit de middeleeuwen. De kerk is interessant door zijn oude muurschilderingen en zijn interieur, zoals de preekstoel in empirestijl en de granieten doopvont.

Båstad

Båstad

Båstad

Het kallbadhus werd op het einde van de 19e eeuw aangelegd. Dit oorspronkelijke badhuis is al lang vernietigd door stormen en in 2009 werd het nieuwe badhuis ingewijd, op dezelfde plaats als het oude. Wandel over de 60m lange houten pier, over strand en water, naar het kallbadhus en geniet van het uitzicht over het Kattegat. Het interieur wordt gekenmerkt door het Noordse design en de grote panoramavensters. Verwarm je in de sauna, relax op de ligstoelen op het terras in open lucht of neem een duik in de zee. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt, maar mochten toch even binnenkijken, toen we het vroegen aan de kassa.

Båstad

Båstad


In het centrum van Båstad bevindt zich ook het Birgit Nilssonmuseum. Birgit Nilsson was één van de bekendste Zweedse operazangeressen van na de Tweede Wereldoorlog. In de buurt van Båstad ligt Norrvikens Trädgårdar en Hovs hallar.
Norrvikens Trädgårdar is een kasteel-hotel-restaurant met een enorme tuin. Er zijn tuinen in verschillende stijlen: barokke tuin, renaissance tuin, romantische tuin, Japanse tuin, watertuin enz. Men kan er uren rondwandelen en ondertussen ook nog genieten van mooie uitzichten op de baai. Hovs hallar is een wilde, rotsachtige kust helemaal in het westen van het schiereiland.

Båstad

Båstad

bstad11

Båstad

Båstad