FlyhovFlyhov is een rotsgebied niet ver van de kerk van Husaby. Hier zijn er ongeveer 370 rotstekeningen te zien uit de bronstijd (1500 tot 1000 jaar voor Christus). Deze tekeningen werden door toeval ontdekt op het einde van de 19e eeuw. Nergens in Västergötland zijn er zoveel rotstekeningen te zien als hier. Je wandelt op een pad van houten planken naar de verschillende rotsen. Omdat ze zolang met aarde bedekt waren zijn de tekeningen zeer goed bewaard gebleven.

Zo goed dat men een aantal tekeningen niet geschilderd heeft maar in hun oorspronkelijk staat gelaten. De eerste afbeelding die men ontdekte was een man met een bijl en een zwaard.
Verder zijn er vooral veel afbeeldingen van schepen, grote en kleine, met en zonder bemanning. De tekeningen van wielen moesten waarschijnlijk de zon voorstellen en hadden misschien te maken met de vruchtbaarheid. Waarom ze in de bronstijd deze rotstekeningen maakten is niet geweten, toch is het interessant om naar iets te kijken dat mensen 3000 jaar geleden maakten. Misschien niet zo spectaculair als de rotstekeningen in Tanum maar toch de moeite waard om te bezoeken.

Flyhov

Flyhov