VänersborgVänersborg, ook wel Klein Parijs genoemd, is een stad gelegen tussen het Vänern meer en Göteborg. Vänersborg ligt aan de zuidelijke punt van het Vänernmeer. De stad die gesticht werd in de 16e eeuw, is via de Göta rivier verbonden met Göteborg. Vandaar dat de scheepvaart hier altijd belangrijk is geweest. Wij waren hier enkele jaren geleden al eens geweest maar we konden de parking waar wij toen stonden niet meer vinden. Wij parkeerden onze auto dan maar op de parking van de ICA Kvantum supermarkt. Via de Residensgatan en de Skräcklegatan kwamen we aan het Skräcklepark.

Dit is een park aan het Vänern meer met mooie wandelpaden. Een standbeeld van Frida, naar het meisje uit de ballades van Birger Sjöberg, heeft een prominente plaats. Een houten brug leidt naar een klein eilandje, Jacobs ö.

Vänersborg

Vänersborg

Vänersborg

Er is een mooie vijver met fontein. Na de wandeling door een deel van het park, het ganse park heeft een oppervlakte van 50.000 m2, dronken we koffie op het terras van de pittoreske Skräcklestuga. Via de Kyrkogatan kwamen we aan de kerk waar we niet de enige bezoekers waren. Er zat een vreemd gezin met twee kinderen op de banken.
Het gezellige centrum van Vänersborg heeft winkels, restaurants en cafés in de autovrije straten.

Vänersborg

Vänersborg

Vänersborg