jesperhus001Het grootste bloemenpark van Scandinavië ligt dicht bij Nykobing op het eiland Mors en is een gezellig en niet al te groot park. Het is mooi aangelegd en heeft ruime wandelpaden. Er is een grote verscheidenheid aan planten die geometrische figuren en mooie kleurenschakeringen vormen. Aan de ingang zie je eerst de rozenafdeling en vanaf hier gingen we naar boven. De uit vele bloemen bestaande dierenfiguren zagen we al van ver staan. De Piratkroen gingen we even binnen en waren verrast door dit restaurant dat precies uitgehouwen is in de rotsen.

Sommige bloemenpartijen vormen kleine heuvels die je kan beklimmen en die zo een overzicht over het park bieden. De Inspirationshaven is een waterloop bestaande uit verschillende kleine watervallen met duizenden waterplanten. Langs de waterloop wandel je terug naar omlaag en kan je twee bruggetjes nemen naar de andere zijde. Elke waterval bracht een ander uitzicht. Onderaan de waterval is er Café Klodshans, een cafe met een autenthiek interieur bestaande uit oude zetels en stoelen. Je kan hier pannenkoeken à volonté eten, maar wij kozen voor koffie en gebak. Nadat wij uitgerust waren gingen we verder naar de H.C. Andersens sprookjes afdeling. Hier worden enkele fragmenten uit zijn sprookjes uitgebeeld met bloemen en planten.jesperhus007

jesperhus008 Hierna kwamen we aan de oosterse afdeling met andere planten en figuren. Het Dinos Ishus en restaurant Buffalo Bill lieten we links liggen en we wandelden door naar de kinderafdeling waar kinderen kunnen pony rijden, in bootjes varen en op een krokodillen racer kunnen zitten. Een paradijs voor kinderen, niet aan ons besteed, maar alles in een prachtig bloemenkleed. Alvorens langs de uitgang naar buiten te gaan passeerden we nog in de shop en gingen even binnen in de JungleZoo. In deze tropisch warme serre dampte mijn bril constant aan. Daarom verliet ik deze serre snel terug. Er zaten ook enkele papegaaien. Schrikken was het wel toen ik vlak voor ik naar buiten ging ineens oog in oog stond met een kangoeroe. Jesperhus Blomsterpark is zeker met kinderen een bezoek waard.

jesperhus002

jesperhus003

jesperhus004

jesperhus005

jesperhus006

jesperhus009